Focus op persoonlijk leiderschap

Welkom, ik ben Ivonne van Eeten (1982), MSc., gedragsanalist en coach bij Ivonne's Coaching & Codering. Ik kijk er naar uit om jou te mogen begeleiden om achter jezelf te leren staan en gezien, gehoord en gewaardeerd te worden!

Achtergrond

Van frustratie naar inspiratie

Uit ervaring heb ik geleerd dat zelfkennis, bewustwording, persoonlijk leiderschap en veerkracht onmisbaar zijn om doeltreffend te kunnen zijn en persoonlijke doelen te realiseren. Toen ik 18 werd worstelde ik met een huidziekte. Mijn hele wereld lag op zijn kop. Ik was niet langer de hoofdpersoon in mijn eigen leven. Veel frustratie, irritatie, boosheid, onmacht, enzovoort. Als beschermingsmechanisme had ik een muur opgetrokken. Na twee jaar in isolement te hebben geleefd besefte ik dat het zo niet langer kon en dat ik in beweging moest komen. Ik vroeg me af: is dit alles? Is dit hoe ik mijn leven wil leven?

Dankzij goede mensen die mijn pad kruisten raakte ik gemotiveerd om actie te ondernemen en grip op mijn situatie en toekomstbeeld te krijgen. Dit triggerde de vraag: waarom doen mensen wat ze doen en wat is het effect op hun zelf en anderen? Alles wat we in het leven tegenkomen is iets waarvan we kunnen leren. Hoe iets overkomt, is altijd een kwestie van perspectief. Dankzij goede begeleiding en diepere introspectie realiseerde ik me: "er zijn geen obstakels op ons pad, deze obstakels zijn ons pad" (Boeddha). Dit proces leerde mij dat - om de twinkeling terug te krijgen in mijn ogen en weer lekker in mijn vel te zitten - ik mijn echte ik weer moest laten stralen. Hiertoe moest ik mijn emotionele isolement doorbreken, mijn opgetrokken muur neerhalen en mezelf openstellen voor de toekomst. Het heft in eigen handen nemen en de draad weer oppakken. Gewoon doen.

Ik was zo gemotiveerd en overtuigd om Vrijetijdswetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Mijn huid, zwachtels, handschoenen en mijn gehavende uiterlijk waren voor mij echter geen issue. Ik was zo dankbaar dat ik kon studeren. Mijn mentor en mede studenten deden me beseffen dat ik zeer effectief was in het leggen van verbindingen waar een ander de link niet ziet. Op de uni heb ik geleerd op een creatieve manier te denken en dwarsverbanden te leggen. Mijn onbevreesde instelling maakte dat ik anderen verwonderde en inspireerde om een specifieke situatie eens van de andere kant te bekijken. Dankzij deze aha momenten kon ik synergie brengen in mijn interacties en die van anderen.

Na het behalen van mijn Master’s Degree aan de Universiteit van Tilburg heb ik enkele jaren praktijkervaring opgedaan bij Jonk Coaching. Hier is mijn interesse voor het observeren en analyseren van gedrag, sociale interacties en (non) verbale communicatie aangewakkerd. Wat weerhoudt iemand ervan om effectief verbinding te maken met zichzelf of een ander? In 2011 ben ik voor mezelf begonnen en opende ik Ivonne’s Coaching & Codering om een stuk diepgang te bieden en anderen te helpen achter zichzelf te leren staan en gezien, gehoord en gewaardeerd te worden! Hier heb ik ervaren hoe ik mijn enthousiasme en expertise kan inzetten om anderen te laten groeien en excelleren. Hen te helpen hun eigen isolement te doorbreken. Dit doe ik met veel plezier. Tot ver in het buitenland weet ik het verschil te maken zodat mensen de twinkeling weer terug krijgen in hun ogen.

Mijn motto is: Help someone today is helping many along the way!

Je kunt de golven niet stoppen,
maar je kunt wel leren surfen.
John Kabat-Zinn
Zit je vast?

Ik help je weer grip te krijgen op je situatie!

Aarzel niet om mij te contacten en vragen te stellen. Ik ben er om te helpen!